fredag 29 april 2011

Vecka 25

Tänk att vi redan är här, känns nyss som om jag fått reda på att vi skulle få en liten fyra. 15 veckor kvar, det är inte klokt vad tiden går fort! Magen bara växer, jag är stor, riktigt stor!

Tre små grisar




Barnen verkar tro att jag och Walter är gjorda av pengar. Häromdagen gjorde vi slag i saken och skaffade spargrisar. Det är viktigt att barnen lär sig hur man hanterar pengar tidigt! Nu har de varsin guldpeng...

Bröllopsyra!

Jag och Silas följer bröllopet idag, snart blir det lunch och hämtning av Sessorna.

torsdag 28 april 2011

Hormonell

Igår besökte vi Julias skola, det känns kanon bra och Julia längtar tills hon ska få börja! Vi fick även kika in till dagiset vi har sökt till Agnes, det första lillstumpan säger när vi gått därifrån, är att hon inte vill gå i den skolan. Då brister det. Det är inte lätt att vara mamma alla gånger. Man försöker göra sitt bästa och känner många gånger att man inte räcker till eller undrar om man verkligen gör rätt. Men vi har beslutat oss för att testa två veckors inskolning till hösten, trivs hon inte, då får hon vara hemma med mig, Silas och bebisen.

onsdag 27 april 2011

Äventyr

Nu är det dags att hoppa ur mys stassen och ge oss iväg. Håll tummarna att mina jeans har torkat, de är det enda jag kan ha numera... Kanske dags att unna sig själv lite nytt. Omväxling förnöjer, eller?

Sixten

Jag har ju glömt att presentera vår nyaste medlem i familjen, Sixten. Barnen fick honom i påskpresent. Han är liten, svart och rädd, stackarn. Det är inte lätt att komma till en livlig trebarnsfamilj. Han har fått vara i buren ganska mycket för att vänja sig vid sin nya omgivning. Vid enstaka tillfällen har barnen fått hålla honom.

Nackdelen med djur inomhus är att det luktar och blir skräpigt. Vi hoppas att kunna få till en utebur snarast. Djur inne är inte direkt drömmen, ok, kanske en hund lite längre fram.

tisdag 26 april 2011

Mellis

Idag blev fick barnen olika frukter till mellis, delvis jordgubbar. Inte så jätte poppis hos de minsta. Jag och Julia satt och tryckte i oss. Det är ju så gott! Dessutom innehåller de C-vitaminer och antioxidanter, tydligen ska de skydda mot cancer också (LÄNK). Hur som haver, till sommaren kanske vi har egna. Ett besök på plantagen ska vi försöka klämma in denna veckan.

Medicinlåda


När vi ändå pratar inredning... Den här fick jag av maken häromdagen. Äntligen har jag någonstans att ha alla förband och diverse mediciner. Kanske dags att svänga förbi apoteket och uppdatera förrådet lite.

Detaljer ur vårt badrum



Det är svårt att få en rättvis bild på badrummet. Detaljer går bra att fota men helhets bilder är svåra att få till. Jag är jätte nöjd med badrums möblerna ifrån Bathlife. Duschväggarna fyndade vi billigt på bauhaus.

För er som vill se mer, välkomna hem till oss på ett toabesök! 

måndag 25 april 2011

Smygfotad


Jag gissar att det har varit ett barn i farten! Jag blev mäkta förvånad när jag gick igenom bilderna på mobilen och såg 20 suddiga bilder på mig när jag låg och sov. Så kan det gå!

I övrigt har vi haft en härlig påskhelg! Grillning med nära och kära varje dag! En liten William föddes också mitt i Påskfirandet.Vi är så glada å grannarnas vägnar.

onsdag 20 april 2011

Silas 2 år!

En suddig bild på den nyblivna tvååringen får avsluta den här födelsedagen. Det har varit full fart hela dagen. Fin fina paket fick han också, roligast var nog presenten ifrån mormor Laila. Farliga djur är stora favoriter.

söndag 17 april 2011

HJÄLP! Stoppa tiden!

Helgen har flugit förbi i rasande fart. Hela lördagen gick åt till att ta hand om våra vrålåk. Däck byttes, dammsugning och polering. Nu står de där skinande rena, ett par dagar till får vi hoppas. Söndagen vigdes åt flickornas aktiviteter, middag med familjen och kalas.

Nu ska jag krypa ner i sängen, klockan har blivit alldeles för mycket igen...

fredag 15 april 2011

Fredag


God förmiddag! Igår hade jag tänkt fota vår fantastiska tomt (krigszon). Jag skulle behöva all hjälp jag kan få. Vi ska ta hit markarbetare inom det närmsta och är lite osäkra på om vi ska förgräva för pool och vart vi ska ha den i så fall. Pool kostar en slant, ska vi köra på en riktig eller ska vi köpa en sån där blå stor rund sak och gjuta botten och bara sänka ner? Jag vill ha stora land där vi kan odla potatis etc. Vart ska vi ha det? Det är många stora frågor!  

Det blev inga foton på tomten igår, lillebror klättrade upp högt på en stor sten. Gjorde en kullerbytta ner och tappade andan. Jag har nog aldrig varit så rädd! Han satt mest i famnen efter det, men verkade må bra. En skråma i ansiktet men det kan vi leva med. Jag tror att vi kommer få uppleva hans äventyrslusta många gånger i framtiden. Just nu har han "klättra på stenar förbud" och hoppas att vi kan få slippa äventyr på ett tag.

torsdag 14 april 2011

I vår långsmala hall...


Det har inte blivit några bilder i vårt hus än. Dålig dokumentation! Jag tänkte jag skulle bli duktig nu, allt eftersom allting faller på plats, just nu ser det bara kalt och trist ut. Igår hämtade maken ut en matta på posten, dryga 300 kr från Ellos. Det fick bli den i stället för pappelina mattan jag suktat efter. En matta av den storleken är rena rama rånet! Jag är kanon nöjd! Det bästa av allt är att den kan tvättas i 40 grader. Vilket är ett måste när man har småttningar.

onsdag 13 april 2011

Lamp pyssel


W sitter och kikar på fotboll och jag pysslar och donar. Jag älskar stunden på kvällen då allt bara är tyst. (förutom maken som sitter och skriker åt domaren på tvn). Barnen brukar gå och lägga sig runt sju-tiden och sover oftast vid halv åtta. Just nu är jag på jakt efter lampstommar. Jag ska göra lampor till barnens rum, tyg har jag hittat på panduro funderar på att beställa ett easy kit från Din Lampa.

Nu är det dags att krypa ner i varma sängen. 

Skolprat


Veckorna bara flyger iväg, kikade tillbaka på förra inlägget. Jag måste lidit av total sinnesförvirring, dagen var torsdag och inget annat! Nåväl! I takt med att veckorna flyger har det blivit dags att bestämma skola till stora fröken, äntligen har vi kommit fram till ett beslut. Det blir mycket körande, men det ska visst vara en av stans bättre skolor. Att det ska vara behörig och proffessionell personal står högt i kurs, även att klasserna ska vara små. Jag tror och hoppas att vi har hittat rätt! Eftersom vi inte trodde att stora fröken skulle bli skjutsad ända in till stan sa vi upp lillasysters dagisplats, hon som älskar sitt dagis och sina kompisar! Nu står vi i valet och kvalet... Men jag hoppas vi hittar en bra lösning!

torsdag 7 april 2011

God morgon Onsdag

Idag är vi trötta som bara den trots en timmes sovmorgon. Men vi ska snart kicka igång den här dagen. Flickorna är lediga från dagis. Det får bli en städdag hemma, ni anar inte hur fort det blir dammigt här.

måndag 4 april 2011

Jäsning

Bild från då vi var i Stockholm på spännande möte, vi firade med pizza efteråt!

Det är många bebisar som ligger på jäsning just nu. Jag är så spänd. Vid minsta pling från mobilen måste jag kika direkt. Än så länge är det lungt. Rebecca har 11 dagar kvar nu. Bebisen kan komma när som!  Vem vet, alla mina tre har kommit 10 dagar tidigare än beräknat. Ska bli så mysigt att få hålla en helt ny liten människa igen! 

lördag 2 april 2011

Lördag


Imorse kom min fina syster. Hon är bäst! Hon har barnasinnet kvar och barnen älskar henne. Kurragömma, barbie, målerier och döda lejon höll barnen upptagna ett bra tag. Skönt att kunna få fixa och dona ifred!

Vid middagstid kom grannarna över och vi hade grillpremiär. Nu är det vår!
Barnkläder - hm- polarn o pyret- ralph lauren - converse - lexington- the brand- boomerang - shopping - inredning - loppis - barn - familj - bygga hus