onsdag 29 februari 2012

Frisörerier




Igår klippte jag maken. Han hade så mycket hår, det tog aldrig slut! Grannfrun fick den briljanta idéen att vi kunde väva en matta av håret. Det hade varit något!

Nåväl, nu är håret väck och maken är numera en riktig hunk.

måndag 27 februari 2012

Det bor en Nasse i mig


Jag kan kan referera lite till Nasse i Nalle Puh, när det gäller stora saker i varje fall. Jag oroar mig gärna en gång för mycket och målar upp värsta tänkbara scenario. Jag bara är sådan! Mor och far har som jag skrivit innan befunnit sig i solen, i ett land där män går i "klänning" och kvinnor i burka. Jag fick ett sms häromdagen. Det livade minst sagt upp en vanlig lördags kväll. Eftersom det tog tid att lång tid att få svar (vilket är en historia för sig) ringde jag runt och hörde med mina syskon. Ingen hade hört något! Då dök Nasse upp i mig, oron var total. Som tur var slutade det gott och vi alla kunde sova gott den natten. Nu är de hemma och jag är tveksam på om jag kommer släppa iväg dem igen...

lördag 25 februari 2012

Tröttisar


Det blev bara moster som kom igår. Men vi hade mysigt ändå! Det blev lite sent för de små. Idag är det en sån där dagen-efter. Silas somnade framstupa i soffan, han var så trött! Flickorna är febriga och hostiga så det är lugna lekar här idag.

Nattsludder

Timmen är sen. Liten har gråtit fram tills nu. Vaggvisor, aftonbön och vyssande. Ikväll var det inget som dög! Sömntåget vinkade vi ajöss till för längesedan, nästa tåg inväntas. Jag hoppas att det kommer föra oss fram till John Blund. Så God Natt!

fredag 24 februari 2012

Se upp i backen


Det är fem plus och snön börjar töa bort. Vilken tur att det blir en sån bra isbana på vår uppfart! Barnen får bara åka där då det står någon vuxen nere och passar, rätt som det är kommer det en bil eller en häst. Det var blöta men glada barn som jag fick med mig in efter brädåkningen.

Nu röjer vi upp lite, för snart kommer barnens morbror och moster på fredagsmys!

torsdag 23 februari 2012

En Prinsessa!


Ett konungabarn är fött, en liten prinsessa. Det har väl inte någon missat. Förutom mina föräldrar som befinner sig i solen i skrivandes stund. Mamma blev väldigt fundersam och undrade vem av oss syskon som fått barn. Just det, ingen! Och vi har inte skaffat något husdjur som vi kallar för prinsessan heller, även fast Agnes önskar sig en hamster av hela sitt hjärta! Det där med hamstern är fortfarande under diskussion.

Dagen till ära fick barnen göra muffins, prinsessmuffins. Goda och söta precis som de ska vara.
Nu är det slut på firandet och jag ska möblera om här hemma, att jag aldrig blir nöjd!

tisdag 21 februari 2012

Badhuset


För någon vecka sen var vi på badhuset. Barnen fick varsitt par simglasögon. Detta är enda bildbeviset vi har.  Det är minst sagt intensivt att gå på fyrishov med fyra små. Men så roligt! Denna gången var de mer under vattnet än över. Stora rutchkanan fixar flickorna som ingenting. Julia blir bättre och bättre på att simma, Agnes behåller helst simpuffarna på och vågar inte riktigt testa utan (även fast vi tror att hon kan). Silas, ja han är relativt lugn om man jämför hur han brukar vara på land. Charlie är mest nöjd och bara flyter med på mammas eller pappas arm. 

Just nu har vi sportlov. Vi åker skridskor och pulka, lite småtrist är det att snön håller på att försvinna bort. Vi håller tummarna för minusgrader och snö även om vi har oddsen emot oss. 

onsdag 15 februari 2012

Bästisar


Silas och Fille är så bra kompisar, han är som en extra bror! Skönt att de bor nära när leksuget faller på.

Häromdagen smet vi över för värmepumpen var tvär (har varit i ett års tid). Vi hade varit utan varmvatten och värme hela helgen. Vi fick både husrum och mat. Sådant värmer! Nu ska den i alla fall vara lagad, det känns nästan för bra för att vara sant! Måtte detta hålla i sig!

tisdag 14 februari 2012

Happy Valentines Day!

W är ledig, trerätters är förberett och humöret är på topp. När vi nattat de små blir det romantisk middag på hemmaplan. Något man egentligen behöver göra lite oftare!

onsdag 8 februari 2012

Morgonstund

Klockan ringer, tröttheten värker i kroppen trots tidig kväll, det var en tuff natt inatt, vänder mig om och ser tre små ligga snarkande i sängen, det finns en liten som sällan kommer till vår säng. Sommar om med ett leende på läpparna för att jag får vara mor till just dem. Tacksam.

Maken är borta, det var hans tur att jobba nattskift inatt.

Vaknar med ett ryck, klockan är på tok för mycket. Hjälper trötta små en efter en med påklädning, frukost på det, tandborstning och sedan ytterkläder. En puss och kram innan de får skjuts av pappan till skolan. Morgonstund, så värdefull.




tisdag 7 februari 2012

Stor & Liten

Tänk att det skiljer så mycket på ett år, man glömmer så fort. Idag har S lekt med kusin M hela förmiddagen. Det skiljer lite mer än 16 månader på gossarna, lekarna är inte riktigt samma. Men de hade roligt mellan varven. Tänk så roligt de kommer ha när C blivit lite större. Full fart!  

Kuddpyssel


Har man ingen Day kudde fixar man en egen. 

fredag 3 februari 2012




Vi har fått låna en hund! Sixten (precis som vår kanin) Fantastiskt söt och underbar på alla sätt och vis. Barnen älskar honom och han får vara med i alla lekar. Trodde det skulle bli en utmaning för honom att komma till en livlig fyrbarns familj. Men han finner sig och verkar tycka det är urkul! Det kommer bli tomt om ett par dagar då han åker hem...
Barnkläder - hm- polarn o pyret- ralph lauren - converse - lexington- the brand- boomerang - shopping - inredning - loppis - barn - familj - bygga hus