tisdag 27 augusti 2013

Skottspole

Livet just nu är rätt intensivt, helt hysteriskt om jag ska vara ärlig.
Jag åker fram och tillbaka till byn som en skottspole för att lämna och hämta barn, det måste se väldigt roligt ut för grannarna när vår bil far fram och tillbaka. Men snart är inskolningarna över och de börjar vanlig tid igen.

Tjejerna stormtrivs, Silas tycker att det är lite tufft. Men vi får se vad som händer, trivs han inte får han vara hemma med mig en termin till. Det är inte hela världen.

Walter ligger sjuk i influensa, men jag tvingade nyss iväg för honom att hämta ett blocket fynd. Jag är en riktig blockettorsk nu förtiden. Det är beroendeframkallande.

lördag 17 augusti 2013

Röj


Idag har vi haft arbetsdag här hemma, varenda pinal från vår blivande trädgård måste samlas ihop och eldas upp. Sen att elden inte tog sig är en annan historia. Barnen jobbade på duktigt. Vi har lite kvar, men snart är det klart.

Efter vi arbetsdagen cyklade W och de tre äldsta in till byn. Är imponerad av dem att de orkade trampa på så långt, det är ju ändå 8 km, vi brukar inte cykla så ofta. Nu har de fått mersmak, tror minsann att vi får köpa in en cykelvagn till nästa säsong, så vi alla kan vara ute och cykla tillsammans.

fredag 16 augusti 2013

Drama, drama, drama


Jag tar tillbaka det där om att hon var lättsam och att hon bara hänger med på diverse aktiviteter. Hon är väldigt bestämd, det märks nu. Hon vet vad hon vill, och det blir ett väldans liv om det inte sker på hennes sätt. Hon avskyr att gå i affärer och det har slutat med att hon illvrålat varje gång vi varit på Ica. Nu sist fick jag både hjälp att packa och köra ut varorna till bilen. Att åka bil är heller ingen hit. Helst vill hon bara ligga hemma i vagnen och kika på sina syskon. Det är då hon är nöjd, det är då hon äter och sover som hon ska.
Nu har vi lärt oss det, så vi håller oss mestadels hemma, för husfridens skull.

Nästa vecka börjar allvaret, skolorna börjar och Silas börjar förskolan. Stort, oj vad han längtar. Vi har nedräkning varje dag. Det kommer bli tomt här hemma, men ska bli mysigt att bara hänga med de två minsta.
Nästa vecka kommer även 110 ton matjord, efter det kan vi börja så. Äntligen har vi snart gräs, tänk att man kan längta och sakna något så mycket. Då kommer huset se helt annorlunda ut. Då kommer det se nybyggt ut påriktigt.

Barnkläder - hm- polarn o pyret- ralph lauren - converse - lexington- the brand- boomerang - shopping - inredning - loppis - barn - familj - bygga hus