tisdag 18 februari 2014

Sol

Jag är så tacksam för de två senaste dagarna, solen har gjort gott för både kropp och själ. Jag har riktigt gått runt och grottat ner mig i diverse artiklar, om hur farlig plast i olika former är och faran med oekologisk mat den senaste tiden. Har blivit mer och mer bekymrad och oroad över dess påverkan, riktigt deppig har jag blivit. Nu har jag gett mig själv förbud att läsa om sådant, ett tag framöver. Nu använder vi sunt förnuft och plastbantar och lever eko i den mån det går.

Igår hade de stora barnen picknick på berget, sedan åt vi lunch i vårvädret på baksidan.
Idag hade vi snoriga och febriga små här hemma, men åkte ändå och umgicks lite med mormor. En helmysig dag!

söndag 16 februari 2014

Giftermål

Nu är de gifta de unga tu. En sväng till Israel och tillbaka. I sommar blir det fest, jag och W har fått det ärofyllda uppdraget att vara värdpar. Det känns väldigt kul och hoppas på att de kommer bli nöjda med vår insats.

Barnen tyckte det var så spännande att titta på alla flygplanen. I september bli det deras tur. Vi längtar!!

lördag 15 februari 2014

Tofsas det som tofsas kan

Hon är hårfager vår lilla loppa. Idag invigde vi tofs därbak. Jag har inte velat ha det innan då hon legat ganska mycket på rygg. Men nu sitter hon i princip hela tiden eller ligger på mage så nu finns det ingen anledning till att inte ha tofs. Hon ser så stor ut.

Vi har helt kommit ur fas med hennes sovrutiner, det började under jullovet. Jag har försökt att vrida tillbaka och mixtra lite med dagssömnen, men inget verkar funka just nu. Nu är det hålla låda till 10 på kvällen som gäller. Det är så mysigt för hon är så nöjd och glad jämt. Jag får njuta av vår kvällsstund tills det återgår till det som var normalt förut helt enkelt.

Pizzabullar


Idag gjorde vi pizza bullar för första gången. Perfekt att ha till mellis, utflykter eller kvällsmat. Barnen tyckte de var supergoda. De var väldigt mättsamma eftersom det var grahamsmjöl i degen.

50 g jäst
5 dl mjölk (37 grader varm)
1 ägg
1 tsk salt
1 msk socker
4 dl grahamsmjöl
ca 8 dl mjöl

200 gram skinka
2 dl ketchup
3 dl ost
oregano
flingsalt
1 uppvispat ägg

Smula sönder jästen i en bunke, häll över hälften av mjölken. Blanda. Häll i resten av mjölken, tillsätt ägg, salt, socker, grahamsmjölen och sist vetemjölet (jag har som grundregel att när degen släpper kanterna i bakmaskinen, då är degen klar) Låt jäsa i 30 min.

Dela upp degen i två delar. Kavla ut ena degen, precis som en bulldeg. Bred ut ketchup, strö över skinka, ost och oregano. Rulla ihop till en rulle, skär i bitar och sätt ner i bakformar. Gör likadant med andra halvan av degen. Låt jäsa i 20 min.

Pensla med uppvispat ägg och strö över oregano och flingsalt.
Sen ska de in i ugnen i 225 grader i ca 10-15 min.

Smaklig måltid!

tisdag 11 februari 2014

Ironi

Ett,två, tre, cheeze. 
Jag håller på att gå igenom lite bilder ifrån gårdagens Photoshoot. Det är lite kul att ha alla samlade på en bild. Dessvärre tror jag inte någon bild av alla 100 jag tog blev bra. Att få dem att titta i kameran, trots att mamma står och apar sig bakom kameran var inte helt lätt. En bild säger mer än tusen ord sägs det...

Livliga unge


Min lilla tvååring du är go som få. Du är överallt och ingenstans. Energin sprudlar från morgon till kväll. Non stop. Sån har du varit sen du kom, det är sån du skapt att vara. Munnen går i ett, får du ingen respons, ser du till att få respons till vilket pris som helst. Du smakar på allt, vilket har varit livsfarligt några gånger. Du ramlar och slår dig från höga höjder och på de allra märkligaste vis. Det är ett under att du fortfarande är hel. Min livliga underbara unge vad ska det bli av dig?!

söndag 9 februari 2014

Söndag

Jag fick sovmorgon imorse, Walter styrde upp frukost till alla och jag hittade dem framför OS. OS är det enda som går på vår tv nu. Jag medger att det är lite små kul, jag som egentligen är totalt befriad från allt som har med sport att göra. Förutom innebandyn jag spelar varje torsdag, men jag vet inte om det räknas som bandy. Mer springa fram och tillbaka efter en boll tills man kräks.

Barnen är äntligen i säng efter lusparty, Oh yes! Lössen är tillbaka nu har jag tagit till varenda husmorsknep. Nu ska de vara väck då alla är behandlade, inte lillan dock, men hon är luskammad.

Jag och lilla O sitter här och taggar för ännu en vecka. Nästa är det sportlov. Hur fort gick inte det?!? Nästa gång jag blinkar är det påsk.

lördag 8 februari 2014

Duchess and Lion


Med ljumma sommarvindar en sensommar kväll ser jag Olivia tulta runt i denna med tofsarna på svaj. Jag drömmer om det. Jag vet jag är lite knäpp, men jag gillar den verkligen. Väntar bara på att den ska komma ut på Etsy så jag kan klicka hem den.

Typiskt bra Lördag.


Farmor och farfar kom igår och hade med sig en present till oss, en råsaftscentrifug. Vi var genast tvungna att åka till affären och köpa olika slags frukt. Alla tyckte det var spännande, inkl jag och Walter. De har varit i Peru i tre månader så det var gott att se dem igen. Pigga och glada som alltid. Det är inte att ta förgivet.

Idag har vi firat min fina svägerska som fyllde år i veckan. Vi firade tillsammans med mina svärföräldrar och några vänner. Vi åt mat och fika i mängder och avslutade med Mello. Typiskt bra Lördag!

torsdag 6 februari 2014

Rackarns

Är man inte snabb på köpknappen får man skylla sig själv. En ren ville jag ha till flickornas rum, över deras säng. Den tog slut på två röda. Nu funderar jag på en annan variant i pappermaché. Vi har så galet mycket tidningspapper, måste bara inhandla tapetklister.

Raindrops on roses and whiskers on kittens


Jag  och lillan bjuder på en grumlig selfie

Jag är så vansinnigt trött nuförtiden. Tror att det har med vädret att göra, det är så grått. Jag behöver sol. En utlandssemester hade inte suttit helt fel. Maken åker om några veckor, visserligen med jobbet men jag är aningens avis. Vill inte vara borta från småttingarna förlänge dock, får vackert vänta till september.
Veckan har varit allt annat än tråkig, är tacksam att det är helg snart, även om den kommer vara händelserik. Jag har lovade i ett svagt ögonblick att nästa gång min svåger kom hit skulle han få en tårta med chilenska flaggan. Så upp till bevis. Vill helst undvika både marsipan och sockerpasta. Det innehåller så mycket olika E nummer, så man får mardrömmar. Får se om det blir någon spritshistoria.

Funderade även på att byta plattform. Det känns ju lite små tråkigt att byta, så jag blir nog kvar här trots allt. Får bli lite bättre på det där med att uppdatera, det är så galet roligt att gå tillbaka och kika på gamla inlägg.
Funderar även på varför jag successivt tappat både lukt och smaksinne, lite grann känner jag ju men inte som innan. Lite tantvarning kanske.
Ännu en grej jag funderar på är hur man ska klona sig nu när barnen vill börja på fler aktiviteter. Livspussel och ilandsproblem deluxe. Man vill ju inte att de ska bli lidande pga av att de har många syskon, samtidigt som det ska funka bra hemma.
Funderar ganska mycket nuförtiden överlag, nästan så jag har varit lite små deppig. Men då får man tänka på allt som är bra. Precis som Sound of music. Raindrops on roses and whiskers on kittens, Bright copper kettles and warm woolen mittens, Brown paper packages tied up with strings, These are a few of my favorite things... 


lördag 1 februari 2014

Den som väntar på något gott...


Jag har fått den här i alla hjärtans dag present av maken. (koppar igen jag vet, tröttnar jag så sprayar jag den) Det är så tomt i våra stora fönster nu efter att julstjärnan försvann. Nu såg jag att leveranstiden var inte förräns 10 juni?!? Nåväl, den som väntar på något gott... Tror att den kommer göra sig fin i vårt fönster när den väl kommer.

Jag har även hittat en stor matta som jag varit på jakt efter länge, i detta nu har vi tre plastmattor som vi trodde var likadana men som är både olika långa och breda. Köpta billigt på rusta, de får agera utemattor sen när våren kommer.

Barnkläder - hm- polarn o pyret- ralph lauren - converse - lexington- the brand- boomerang - shopping - inredning - loppis - barn - familj - bygga hus